Devastirani objekti za devastiranu budućnost

Devastirani i ruševni objekti na prostoru Općine Stari Grad predstavljaju izuzetno veliku opasnost za sve građane naše Općine. Nedefinisani imovinsko-pravni odnosi, loši odnosi u porodici i komšiluku, kao i razlozi finansijske prirode su osnovni problemi zbog kojih naše mahale gube svoj prepoznatljivi identitet.

Sistem izgradnje mahala je bio takav da su se gradile kuće jedna uz drugu. Danas je mnoštvo tih kuća zapušteno i napušteno, a njihovi vlasnici su ili umrli ili žive van Bosne i Hercegovine. Čak i oni koji žive tu, digli su ruke od ovakve vrste objekata i ne žele da ih sruše ili zaštite od mogućeg rušenja i ugrožavanja sigurnosti ljudi i imovine koji žive ili prolaze u blizini takvih kuća.

Bliži nam se period kiša, nestabilnog vremena i velikih snjegova. Hoćemo li čekati da nečiji život bude ugrožen pa da reagujemo ili je krajnje vrijeme da se počne sa popisom i uklanjanjem objekata koji su devastirani i ruševni? Vlasnicima tih objekata je potrebno dati rok za uklanjanje ovako opasnih građevina, a ukoliko to ne izvrše, njihovo uklanjanje mora izvršiti Općina Stari Grad.

Sigurnost građana treba biti na prvom mjestu. Devastirani objekti nas vode ka devastiranoj budućnosti – spriječimo to na vrijeme!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s